Μαθήτριά μας στο Πανεπιστήμιο Harvard

Συνεργασία ΓΕ.Λ. Μάνδρας και Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard

Συγχαρητήρια πολλά στη μαθήτριά μας Κοροπούλη Όλγα του Μελετίου της Α΄ Τάξης του Σχολείου μας, η οποία επελέγη να παρακολουθήσει το Θερινό Πρόγραμμα «High School Summer Program-HSSP» του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών -ΚΕΣ- του Πανεπιστημίου Harvard εντελώς δωρεάν.

Η μαθήτριά μας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, επί δύο εβδομάδες, ένα εντατικό καθημερινό πρόγραμμα με θέμα «Εισαγωγή στις Επιστήμες του Ανθρώπου». Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται σε μάθημα του Τμήματος Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, το οποίο σχεδιάζεται κάθε χρόνο από διδάσκοντες του Πανεπιστημίου και προπτυχιακούς φοιτητές τους, οι οποίοι απασχολούνται ως εκπαιδευτικοί συνεργάτες. Στόχος του HSSP είναι να προετοιμάσει τους μαθητές για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους και ιδιαίτερα να καλλιεργήσει τον τρόπο του σκέπτεσθαι, τις γνώσεις και τις ικανότητές τους. Όλα τα μαθήματα και οι εργασίες που θα υλοποιηθούν και θα παρουσιαστούν από τους συμμετέχοντες μαθητές γίνονται στην αγγλική γλώσσα.

Το HSSP θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο από 11 έως 26 Ιουλίου με δωρεάν διαμονή και διατροφή. Η επιλογή της μαθήτριας έγινε μέσω των εργασιών της αλλά και μέσω συνέντευξης σε ζωντανή σύνδεση, skype, από τριμελή επιτροπή του Πανεπιστημίου Harvard που αξιολόγησε με επαγγελματισμό το profile της μαθήτριάς μας.
Ευχόμαστε ολόψυχα στην Όλγα να συνεχίσει να έχει εκπαιδευτικές επιτυχίες στη ζωή της και να αξιοποιεί θετικά κάθε ευκαιρία για ανοδική πορεία στη ζωή της!!!