Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-2025

Eνόψει της λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για την υποβολή των
ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής των
μαθητών/τριών στη Β΄ και Γ΄ τάξη, παρακαλούμε

  1. Να διαβάσετε τη συνημμένη επιστολή
  2. Να συμπληρωθούν οι Υπεύθυνες Δηλώσεις που επισυνάπτονται και από
    τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, και εν συνεχεία και οι δύο
    Υπεύθυνες Δηλώσεις να επιστραφούν στη σχολική μονάδα έως τις
    22-04-2024
    , είτε με γνήσιο της υπογραφής είτε μέσω Gov.gr.

Επισημαίνονται ότι :

  1. Η διαδικασία αυτή αποτελεί επικαιροποίηση στοιχείων και είναι υποχρεωτική.
  2. Η πλατφόρμα e-eggrafes δεν έχει ανοίξει ακόμα και θα υπάρξει νέα ενημέρωση όταν αυτό γίνει.
  3. Στις δύο Υπεύθυνες Δηλώσεις θα πρέπει να ταυτίζεται η διεύθυνση
    κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Ακολουθεί η επιστολή με όλες τις απαραίτητες επισημάνσεις.

Ακολουθεί η υπεύθυνη δήλωση Α την οποία πρέπει να συμπληρώσει ο γονέας/κηδεμόνας που θα κάνει την εγγραφή όταν ανοίξει η πλατφόρμα . Ο γονέας/κηδεμόνας μπορεί να την κατεβάσει ,να την συμπληρώσει και να μεταβεί σε ένα ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής.

Προς διευκόλυνση των γονέων/κηδεμόνων που επιθυμούν να συμπληρώσουν την Υπεύθυνη Δήλωση Α μέσω gov.gr ,το αντίστοιχο link είναι : https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses και το κείμενο που μπορούν να κάνουν αντιγραφή/επικόλληση είναι :

  1. Επιθυμώ να λαμβάνω οποιαδήποτε ενημέρωση αφορά το τέκνο/ κηδεμονευόμενο/η μου …………………………………………………………………………… (ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας) στον αριθμό τηλεφώνου και στη δ/νση ηλεκτρ. ταχυδρομείου (Εmail) που αναγράφονται ανωτέρω.
  2. Η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας (τέκνου/ κηδεμονευόμενου/ης μου) είναι:ΟΔΟΣ:……………………………………………………………………………………………………………………………………….. ΑΡΙΘΜΟΣ:………………………………….Τ.Κ.: …………………………………………… ΔΗΜΟΣ/ΠΟΛΗ: ………………………………………………………. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΝΟΜΟΣ): ……………………………………………………………….
  3. Θα υποβάλω, ως κηδεμόνας E-eggrafes, εγώ ο/η ……………………………………………………( Όνομα κηδεμόνα – όπως αναγράφεται στο TaxisNet) ,………………………………………………………(Επώνυμο κηδεμόνα – όπως αναγράφεται στο TaxisNet) του…………………..………. (Πατρώνυμο κηδεμόνα) την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής/ανανέωσης εγγραφής/ μετεγγραφής του/της μαθητή/τριας (τέκνου/ κηδεμονευόμενου/ης μου) για ΓΕ.Λ./ ΕΠΑ.Λ. / Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2024-2025, μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές.


Ακολουθεί η υπεύθυνη δήλωση Β την οποία πρέπει να συμπληρώσει ο έτερος γονέας/κηδεμόνας με την οποία συναινεί να κάνει την εγγραφή ο πρώτος γονέας/κηδεμόνας όταν ανοίξει η πλατφόρμα . Μπορεί να την κατεβάσει ,να την συμπληρώσει και να μεταβεί σε ένα ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής.

Προς διευκόλυνση των γονέων/κηδεμόνων που επιθυμούν να συμπληρώσουν την Υπεύθυνη Δήλωση Β μέσω gov.gr ,το αντίστοιχο link είναι : https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses και το κείμενο που μπορούν να κάνουν αντιγραφή/επικόλληση είναι :

  1. Επιθυμώ να λαμβάνω οποιαδήποτε ενημέρωση αφορά το τέκνο/ κηδεμονευόμενο/η μου …………………………………………………………………………… (ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας) στον αριθμό τηλεφώνου και στη δ/νση ηλεκτρ. ταχυδρομείου (Εmail) που αναγράφονται ανωτέρω.
  2. Η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας (τέκνου/ κηδεμονευόμενου/ης μου) είναι:
    ΟΔΟΣ:………………………………………………………………………………………………………………………………………..
    ΑΡΙΘΜΟΣ:…………………………………..
    Τ.Κ.: ……………………………………………
    ΔΗΜΟΣ/ΠΟΛΗ: ……………………………………………………….
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΝΟΜΟΣ): ……………………………………………………………….
  3. Συναινώ να υποβάλει ο έτερος κηδεμόνας την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής/ανανέωσης εγγραφής/ μετεγγραφής του/της μαθητή/τριας (τέκνου/ κηδεμονευόμενου/ης μου) για ΓΕ.Λ./ ΕΠΑ.Λ. / Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2024-2025, μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές, προκειμένου να εγγραφεί και να φοιτήσει το τέκνο/ ο/η κηδεμονευόμενος/η μου στη σχολική μονάδα που θα κατανεμηθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών, ανανεώσεων εγγραφών ή μετεγγραφών, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.