Ημερομηνία 14 Απριλίου 2022    ως 16 Απριλίου 2022
Τόπος Βόλος
Κατηγορία Επισκέψεις και Eκδρομές

Η Β’ Λυκείου στις 14 Απριλίου 2022, στα πλαίσια δύο καινοτόμων προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο. Αρχικά επισκεφτήκαμε το Πολυτεχνείο Βόλου και ενημερωθήκαμε για τα τμήματά του και κυρίως για το τμήμα των Μηχανικών Χωροταξίας και Περιβάλλοντος που είχε σχέση με το περιεχόμενο των καινοτόμων προγραμμάτων μας.

Επισκεφτήκαμε επίσης το γραφικό χωριό της Μακρυνίτσας καθώς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το οποίο στεγάζεται σε ένα χαρακτηριστικό πηλιωρίτικο αρχοντικό. Εκεί μάθαμε για τον τρόπο ζωής, για τα ήθη και τα έθιμα που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον στα χωριά του Πηλίου. Εντυπωσιαστήκαμε επίσης, απ΄την επίσκεψη και ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο που βρίσκεται στην Μακρυνίτσα.

Όμως, την παράσταση έκλεψε ο θρυλικός πλέον “Μουτζούρης”  το τραινάκι, με τις πέντε βελγικές του ατμομηχανές κατά την επιστροφή μας απ΄τις γραφικές και ιστορικές Μηλιές, με την γραφική της πλατεία με τα πλατάνια, προς τον Βόλο. Η εικόνα του να κατηφορίζει τις πλαγιές του βουνού προς τον Βόλο, διασχίζοντας πανέμορφα τοπία, σφυρίζοντας με τον χαρακτηριστικό ήχο της σφυρίχτρας του και ξεφυσώντας καπνό από το φουγάρο της μηχανής του, αποτέλεσε ιδιαίτερα ευχάριστη και ξεχωριστή εμπειρία.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς συνοδούς και την Διευθύντριά μας για αυτήν την εκπαιδευτική επίσκεψή που τόσο την είχαμε ανάγκη!!!