Τόπος Τρίκαλα
Κατηγορία Επισκέψεις και Eκδρομές

Στα πλαίσια δύο καινοτόμων προγραμμάτων, οι μαθητές/τριες της Α’ Λυκείου επισκέφτηκαν τα Τρίκαλα. Εκτός απ΄την περιήγηση στην όμορφη και γραφική πόλη των Τρικάλων, επισκεφτήκαμε τα ορεινά χωριά Ελάτη και Περτούλι καθώς και τα Μετέωρα με τους τεράστιους βράχους που η φύση καλλιτέχνησε και με τα αμέτρητα μοναστήρια κυριολεκτικά κρεμάμενα απ΄τους τεράστιους αυτούς βράχους.

Όμως, η επίσκεψη στο δημοτικό μέγαρο της πόλης, που συνδεόταν άμεσα με τα καινοτόμα προγράμματά μας, μας έδωσε απαντήσεις στο ερώτημά μας: Τι είναι τα Τρίκαλα; Μια όμορφη ή μια…. «έξυπνη» πόλη»; Αφού παρακολουθήσαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση της ιστορίας της πόλης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου απάντησε στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου μας, η οποία ανέλαβε δράση… «Τι σημαίνει ¨Λεωφορείο χωρίς οδηγό;¨ «Τι είναι το ΑΤΜ για πιστοποιητικά;», «Ποιες είναι εκείνες οι ψηφιακές εφαρμογές σε επίπεδο Δήμου, που κάνουν τον Δήμο, πόλη-πρότυπο για όλη την Ελλάδα;» ήταν μερικές απ΄τις ερωτήσεις που έθεσε η δημοσιογραφική μας ομάδα και που με μεγάλη προθυμία και άνεση, μακριά από ¨δήθεν¨συμπεριφορές, ο Δήμαρχος της πόλης μας απάντησε…

Επίσης, δεν ξεχάσαμε στο δρόμο προς τα Τρίκαλα, να επισκεφτούμε το 1ο ΓΕ.Λ Τρικάλων, και μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης, να αποδώσουμε μια ζωγραφιά, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την σχολική αλληλεγγύη που επέδειξαν οι μαθητές και οι καθηγητές τους προς το σχολείο μας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017.