Ημερομηνία 27 Μαρτίου 2023
Τόπος ΓΕ.Λ. Μάνδρας Ζερβονικόλειο
Κατηγορία Εκδηλώσεις

Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου η 27η Μαρτίου και θεατροπαιδαγωγοί του Εθνικού Θεάτρου επισκέφτηκαν το σχολείο μας σε μια βιωματική δράση για τους μαθητές της Α’ Λυκείου ενόψει της θεατρικής παράστασης “Το πέταγμα της ανοιξης”.

Κεντρική θεματική, η εφηβεία, καθώς η εφηβεία θα είναι πάντα η εποχή της άνοιξης… Η εποχή που οι έφηβοι αναζητούν τις μεγάλες αλήθειες της ζωής, που ξυπνούν το σώμα και οι πόθοι, που βρίσκονται απέναντι στις επιλογές και στις επιθυμίες των μεγάλων…

Με λάθος ή ελλιπή ενημέρωση για τις σχέσεις και για το σεξ λόγω μιας καταπιεστικής και υποκριτικής κοινωνίας, της προβληματικής σχέσης με το διαδίκτυο και της σιωπής των γονιών τους σε τέτοια θέματα, οι έφηβοι στρέφονται ο ένας στον άλλον για υποστήριξη, χωρίς να μπορούν πάντα να τη βρουν.

Προσπαθούν να επικοινωνήσουν και να υπάρξουν σε έναν κόσμο που ο ψηφιακός κόσμος είναι ευκαιρία διασύνδεσης αλλά ταυτόχρονα επιβεβαίωση της απομόνωσης. Ο κόσμος γύρω μας ζητά συνεχώς απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτονται όλο και πιο επιτακτικά.

Πως θα αντιμετωπίσουμε τον Άλλο; Πως θα αντιμετωπίσουμε τον πραγματικό άνθρωπο απέναντί μας και όχι μέσα από μία οθόνη; Τον σεξουαλικό μας προσανατολισμό και την έναρξη της ερωτικής μας ζωής; Την απομόνωση, τις διακρίσεις, την κατάθλιψη, πως θα σταθούμε απέναντι στην ηθική, την οικογένεια, τον διαδικτυακό εκφοβισμό;

Ένας αέναος κύκλος και μία πάλη που πρέπει να δοθεί από τον καθένα μας ξεχωριστά και από όλους. Άραγε αυτοί οι έφηβοι θα θυμούνται την ένταση των συναισθημάτων τους όταν μεγαλώσουν; Οι ενήλικες θυμούνται πως είναι να είσαι 15.

Ευχαριστούμε το Εθνικό Θέατρο για την ανταπόκριση στο αίτημά μας!