Ημερομηνία 28 Μαρτίου 2019    ως 31 Μαρτίου 2019
Τόπος Γιάννενα
Κατηγορία Επισκέψεις και Eκδρομές

Στις 28 Μαρτίου 2019 η Β’ Λυκείου πραγματοποίησε τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Γιάννενα στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος: «Να σ΄αγαπώ ήντα ΄θελα…Τραγούδια και χοροί για την αγάπη». Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη, η ξενάγησή μας στην πόλη των Ιωαννίνων με παλιό κάστρο αλλά και η μετάβασή μας στο νησάκι της κυρα-Φροσύνης με την επίσκεψη στον οντά του Αλή-Πασά, ήταν μερικές απ΄τις εκπαιδευτικές μας στάσεις.

Ξεχωριστή ήταν η μονοήμερη εκδρομή μας στα Ζαγοροχώρια με το φαράγγι του Βίκου και με τα πέτρινα γεφύρια, αλλά και η επίσκεψή μας στο στρατιωτικό Μουσείο όπου δέσποζε η προτομή του συμπολίτη μας απ΄τα Βίλια Αττικής, σμηναγού Σακελλαρίου, ο οποίος σκοτώθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1940 κατά την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου στην περιοχή της Ζίτσας καταρρίπτοντας εχθρικά αεροσκάφη σε μια άνιση αερομαχία , κάτι που μας συγκίνησε βαθιά και μας γέμισε εθνική υπερηφάνεια.

Ο τελευταίος σταθμός μας στο γραφικό Μέτσοβο μας εντυπωσίασε αλλά κυρίως η επίσκεψή μας στο αρχοντικό Αβέρωφ το οποίο είχε μετατραπεί σε λαογραφικό μουσείο με πολλές πληροφορίες για την ζωή, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Ηπείρου.

Ευχαριστούμε τις συνοδούς-εκπαιδευτικούς για αυτήν την αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία!!