Ημερομηνία 28 Νοεμβρίου 2022
Τόπος Βρυξέλλες
Κατηγορία Επισκέψεις και Eκδρομές

Μια μοναδική εμπειρία έζησε ομάδα μαθητών του ΓΕ.Λ Μάνδρας – Ζερβονικόλειο στις 28 Νοεμβρίου 2022 καθώς επισκέφτηκε το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Το Μουσείο της Ευρωπαϊκής Ιστορίας τους ταξίδεψε στο χρόνο και γνώρισαν τους κυριότερους ιστορικούς σταθμούς των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα οι μαθητές μας έζησαν το χριστουγεννιάτικο κλίμα στην όμορφη πλατεία Grand Place καθώς και στην παραμυθένια Μπρυζ και Γάνδη.

Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώτσηρα που όπως πάντα άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, τον ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο για την καθολική κάλυψη των εξόδων αυτής της επίσκεψης καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν σ’ αυτό το ταξίδι.

Οι μαθητές έγραψαν….

«Το ταξίδι στις Βρυξέλλες ήταν μια εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη, τόσο για την όμορφη παρέα όσο και για τα υπέροχα μέρη που επισκεφτήκαμε. Μεταξύ αυτών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και οι πόλεις Γάνδη και Μπρυζ. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η Μπρυζ καθώς σε αυτήν αποτυπώνεται μια μικρή Βενετία. Η βόλτα μας με την ξύλινη βαρκούλα, ο συνδυασμός των κατάλευκων κύκνων, των κρυστάλλινων νερών του ποταμού και της ομίχλης, αποτελούσαν ένα απερίγραπτο τοπίο που θα μου μείνει αποτυπωμένο στην μνήμη μου για μια ζωή. Επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η κεντρική πλατεία Grand Place των Βρυξελλών καθώς η αρχιτεκτονική των κτιρίων της σε συνδυασμό με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό ήταν συγκλονιστική».

Μαργαρίτα Μπαρμπάδη

«Η ευκαιρία που μας δόθηκε να επισκεφτούμε το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία. Ενημερωθήκαμε για την λειτουργία του και για την διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν την Ευρώπη. Έπειτα γνωρίσαμε και άλλες πόλεις του Βελγίου, την Μπρυζ και την Γάνδη. Το τοπίο στις πόλεις αυτές ήταν μοναδικό, καθώς συνδύαζε την απίστευτη αρχιτεκτονική των κτιρίων με την ομιχλώδη ατμόσφαιρα. Αξέχαστη θα μου μείνει και η βόλτα με την βάρκα στα κανάλια της Μπρυζ»

Φωτεινή Σκαφίδα