Ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου 2022
Τόπος Αθήνα
Κατηγορία Επισκέψεις και Eκδρομές

Οι μαθητές/τριες του της Α’ και Β’ τάξης του ΓΕ.Λ Μάνδρας-Ζερβονικόλειο μαζί με τους συνοδούς καθηγητές πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας στις 9/12 στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Η Α’ τάξη επισκέφτηκε την εκκλησία της Μητρόπολης Αθηνών και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους θησαυρούς του Μουσείου που φυλάσσονται κάτω από αυτήν. Ανά ομάδες χωρισμένοι οι μαθητές περιηγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου με τη βοήθεια ξεναγού. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Ρωμαϊκή αγορά όπου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του χώρου καθώς και στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου.

Η Β’ Λυκείου επισκέφτηκε τη Ρώσικη εκκλησία και γνώρισε από κοντά τις κατακόμβες που υπάρχουν στον υπόγειο χώρο της. Κατόπιν, οι μαθητές επισκέφτηκαν βυζαντινές εκκλησίες της Πλάκας, της Αγίας Αικατερίνης, του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά και τέλος το Μετόχι του Παναγίου Τάφου.

Στο Μετόχι, τελικός προορισμός της Α’ και Β’ τάξης γνώρισαν τον ιερό και συνάμα κατανυκτικό χώρο όπου το Πάσχα καταφθάνει από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως.