Ημερομηνία 3 Απριλίου 2022
Κατηγορία Εκδηλώσεις

Στην κοινωνία της γνώσης και της καινοτομίας, το ΓΕ.Λ Μάνδρας ενεργοποιείται με την δημιουργία μιας καινοτόμας ιδέας και προκρίνεται… Tην 3η  θέση κατέλαβε το ΓΕ.Λ Μάνδρας στον τελικό του διαγωνισμού καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Hackathon στις 3 Απριλίου 2022, η ομάδα του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού του σχολείου μας κ. Παπαθανασίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας.

Η ομάδα του σχολείου μας έστησε μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Εμπνευσμένοι από ένα ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινότητα, προχώρησαν σε μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την ύπαρξη αδέσποτου ζώου ώστε να προχωρά η περίθαλψή του.

Έτσι με τους ελάχιστους δυνατούς πόρους θα μπορέσει να επιλυθεί ένα περίπλοκο πρόβλημα του Δήμου μας και όχι μόνο… Τα παιδιά δούλεψαν με μεράκι αξιοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία που προτείνονταν από το διαγωνισμό, τη δημιουργικότητά τους και προκρίθηκαν ανάμεσα σε πολλά σχολεία καταλαμβάνοντας την 3η θέση.